Lions 107-E piirikokous Lempäälän Kotokampuksella

06.04.2019

Lempääläläinen klubi LC-Kipinä toimi 2019 piirikokouksen isäntänä. Kokous alkoi ilmoittautumisella ja aamukahvilla. Edustettuina oli piirin 80 klubista 38 ja virallisia edustajia oli paikalla yhteensä 74.

Avajaisjuhla alkoi kello 10.30. Tilaisuus eteni rivakasti. Järjestävän klubin Jouni Vaitniemi esitteli klubinsa toimintaa. Tilaisuuden hyvää antia olivat kaksi erinomaista puhetta. Ensimmäinen puheista oli kunnanjohtaja Heidi Rämön tervehdys. Lempäälä on kunta joka sanoo ”Kyllä” ja haluaa tuottaa ”Elämyksiä”. Elämyksiä tuottavana osapuolena ei olekkaan kunta. Elämykset syntyvät kuntalaisten, yhdistysten ja aktiivien toimesta. Kunta tukee elämyshankkeita mm. lainan tai välirahoituksen keinoin. ”Saadaksemme elämyksiä, me tarvitsemme tapahtumia ja toimintaa. Kunnan rooli on tukea”. Esimerkkeinä skeittiparkki kunnan keskustaan toteuttaja LC -Kipinä, kota keskustan koululle, Lions-Quest koulutusta opettajille ja mm. urheiluseurojen vastuullisille. Terveydenhuoltoneuvos Leila Lehtomäen juhlapuhe oli ajankohtainen ja kiinnostava. Puhe käsitteli terveydenhuollon uudistusta mm. terveyskeskuksissa tapahtuvan sairaanhoidon ja erityissairaanhoidon näkökulmista sekä peilaten kehitystarpeita tulevaisuuden arvioituun 35 % huoltosuhteeseen. Haastavuutena mm. uusien lääkärien sijoittuminen ja terveyskeskuslääkärien väheneminen n. 3 % vuosittain. Merkittävä osa lääketieteellisestä ja kuntouttavsta hyvinvointityöstä tehdään terveyskeskustasolla. Tämän hoitotyön suuntaaminen myös ennakoivaan terveydenhoitoon olisi resurssien sen salliessa erittäin tärkeätä. Erikoissairaanhoito käyttää n. 40 % terveydenhoidon määrärahoista.

Avajaisjuhlassa esiintyi Kuljun Koulun 6 BD-kuoro laulaen upean Petri Laaksosen säveltämän Täällä Pohjantähden alla. Juhlassa tuotiin esille LCIF:n toimesta TAYSìlle lahjoitettu diabetes diagnosointilaitteisto. Juhlassa kunnan partiolippukuntien edustajat saivat ottaa vastaan Lempäälän klubien lahjoittaman 3000 €:n lahjoituksen käytettäväksi 11 Lempääläläisen partiolaisen matkaan 22.7.–2.8.2019 USA:n Länsi-Virginiassa järjestettävään 47000 partiolaisen jamboreeleirimatkaan.

Varsinainen Piirikokous tapahtui iltapäivällä. 2019-20 piirikuvernööriksi valittiin Sirkka-Liisa Voutilainen Valkeakoskelta ja 2020 piirikokouksen pitopaikaksi valittiin Parkanossa syksyllä aukeava uusi Kaarna -niminen koulukeskus.

IMG 20190406 130058 IMG 20190406 105815[1]

 

Takaisin